Kjøp hørselsvern her

Vi anbefaler kun bruk av propper der hvor andre tiltak ikke kan bli gjort eller som en måte å la ørene hvile på. Personlig hørselsvern bør bli brukt som ekstra beskyttelse mens permanente løsninger blir utarbeidet, for eksempel under utbedring eller tilretteleggelse av lokaler i forhold til lyd og støy.

Personlig hørselsvern må bli brukt når dette er nødvendig for å redusere risikoen for hørselsskader.

Personlig hørselsvern bør:
- Kontrollere risikoen
- Ikke overbeskytte.
- Være komfortable og passende for arbeidsområdet.
- Bli riktig brukt.
- Bli brukt der det er risiko for utsettelse av overdrevet mengder lyd og støy.
- Være tilgjengelig for alle som trenger det.

Arbeidstakere bør bli rådet til å holde seg unna støyfylte områder av lokalet når det ikke er nødvendig for dem å oppholde seg der eller når de har pause.

Informasjon om faren ved høye lydnivåer og overdrevet utsetting for lyd bør promotere bruk av hørselsvern.

Brukerne eller representanter for en gruppe av brukerne ved et konsertsted bør bli tatt med i avgjørelsen av hvilke type vern som blir kjøpt inn.

Støpte ørepropper

Støpte propper lages ved å ta en avstøping av ørekanalen, det blir så laget en silikonpropp som dermed er tilpasset brukernes ører. Proppene får et filter med demping mellom 9 og 15 db etter brukerens behov.

Nedenfor finner du noen av produsentene vi anbefaler å bruke.

les mer...

"Juletrær"

Disse proppene er formet for å passe til gjennomsnittsøret og har fleksible kanter som tilpasser seg etter øregangen og gir en trippellags beskyttelse mot lyd.

Nedenfor finner du noen anbefalte juletrær.

les mer...

Andre propper

Vanlige skumpropper, vokspropper og silikonpropper med standard form kan kjøpes i de fleste apotek og helsebutikker. Skal du kjøpe i store kvanta (fra 200 og opp) kan du bestille nedenfor.

les mer...

For barn

Skal du ha med deg små barn på konsert eller festival bør ørene deres beskyttes. Vanlige skumpropper passer ikke til de små øregangene, derfor er øreklokker eneste alternativ. Bestill dem nedenfor.

les mer...
Utviklet av Imaker as