Nyheter

Musikkanlegg og helse - veileder for arrangører og kommuner

Høy lyd kan være en del av positive kulturopplevelser og dermed fremme trivsel hos mange mennesker. Samtidig kan den samme lyden medføre helseplager og søvnforstyrrelser for andre. Helsedirektoratet har derfor utarbeidet en nasjonal veileder for vurdering av lydnivå når musikkhøyttalere brukes.

Grenser for lyd anbefaler arrangører og kommuner å benytte seg av veilederen, men stiller seg ikke bak de anbefalte grenseverdiene for lydnivå.

les mer...

Håp om tinnitus-kur

Forskning.no og nrk.no melder om et mulig gjennombrudd i forskningen på tinnitus. Forskere ved Berkeley-universitetet i California mener også at de har en mulig kur for lidelsen. Les hele saken på nrk.no

Slår hørselsalarm etter nye forskningsfunn

En ny amerikansk studie viser at hørselsproblemer hos unge stiger dramatisk.

Dette melder VG nett, les hele artikkelen på www.vg.no

Tinnitus har lav arvelighet

Kun 11 % av øresus skyldes arv. Det viser ny forskning fra Folkehelseinstituttet. Les mer på Folkehelseinstituttes nettsider

Apple frifunnet i sak om hørselskader

En amerikansk domstol har frifunnet Apple etter at frimaet ble saksøkt for å ha påført en person hørselskade som følge av høy lyd fra en Ipod. Dommeren legger vekt på at det ikke finnes beviser for at det er Ipoden som er kilden til hørselsskaden. Les mer hos BBC.

Kilde:HLF

Musikkterapi lindrer øresus

Ny tysk forskning viser at behandling av tinnitus med individuelt tilpasset musikk kan bidra til å redusere opplevelsen av de plagsomme frekvensene.

Dette viser et studie utført av Muenster University Hospital og Westfalian Wilhelms-University i Tyskland. Les mer om dette på forskning.no

Metallica-trommis sliter med øresus

Metallica-trommisen Lars Ulrich (46) sliter med øresus etter å ha spilt trommer i et rockeband i mange år. Les mer på VG Nett

Ny behandling av øresus på vei

Øresusplagede kan bli helt friske på kort tid ved å lære seg å fortrenge den plagsomme lyden. En ny behandlingsmetode viser at over 70 prosent klarer å mestre lydene bedre etter behandlingen. plugin-turnons tinnitus-ekspert, Thor Bendiksen er positiv til behandlingen.

les mer...

plugin-turnon på en festival nær deg!

Takket være Lilleby Audio og Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) blir plugin-turnon å treffe på en rekke festivaler i sommer. Først ut er Slottsfjell som begynner allerede i morgen.

les mer...

Heroes & Zeroes med propper på turne!

Rockebandet Heroes & Zeroes som nettopp slapp plata "Simian Vices Modern Devices" skal gjøre et knippe spillejobber i Norges land de nærmeste uken og har med seg gratis ørepropper til publikum og arrangører i turnebussen. Proppene er sponset av Peltor som en del av plugin-turnon.

Øresus, musikkens varige bakrus

Vår egen huslege Carl Christian Lein Størmer har vært ute i Bergens Tidende og snakket om farene ved livemusikk og Tinnitus i forbindelse med seminaret "Plug in- Turn on" som ble avholdt under By:Larm i helgen. Avisen har også besøk standen hvor man kunne skaffe seg formstøpte ørepropper til festivalpris i regi av Grenser for lyd. Les saken her .

Avisen følger opp med en sak om musikere med Tinnitus, som kan leses her .

Ingen kjærlighet uten risiko

Daglig leder i Norsk rockforbund, Monica Larsson er ute i Nationen og snakker om plugin-turnon.
Les hele kronikken her .

Desibel, tinnitus og Lillepreben

Det sykepleier Heidi Hedemark ikke vet om støy og hørsel i NRK, er sannsynligvis ikke verdt å vite. Hun er opptatt av at folk skal ivareta hørselen ikke bare i jobbsammenheng men også på fritiden. Da kan man få mange gode musikkopplevelser uten at de går på øret løs.

les mer...

Piping? Hvilken piping?

Vår egen Carl Christian Lein Størmer har i dag et innlegg på ballade.no med ingressen "Rock skal være farlig, men hvem vil ha en mollakkord i øret resten av livet? Lege og musiker Carl Christian Lein Størmer vet hvordan du kan unngå evig øresus." Les hele artikkelen her

Samlet Norsk musikkbransje bak hørselskampanjen plugin-turnon.com

Under musikkbransjetreffet by:Larm lanserer 16 musikkorganisasjoner en felles holdningskampanje for å hindre hørselsskader som følge av for høy musikk. www.plugin-turnon.com henvender seg til publikum, artister og arrangører med nyttige tips til hvordan du kan unngå skader på hørselen som en følge av langvarig eksponering for musikk og støy.

les mer...

Ulyden som aldri tar slutt

I gårsdagens utgave av Sunnmørsposten kan du lese om seminaret på by:Larm og lanseringa av plugin-turnon.com. Vår egen fastlege Carl Christian Lein Størmer og tinnitus-eksperten Thor Bendiksen uttaler seg om hørselsskader, seminaret og nettsida.

Les hele artikkelen her .

Tidligere nyhetsklipp

les mer...
Utviklet av Imaker as