Om plugin-turnon

Denne nettsiden er ment som et hjelpemiddel for deg som er utsatt for langvarig eksponering av musikk og støy, enten du er konsertgjenger , artist , arrangør eller på annen måte involvert i musikkbransjen.

Folk som jobber med musikk blir utsatt for lyd og støy både på og utenfor jobben. For aktive konsertgjengere er belastningen på øret avhengig av hva man ellers driver med på jobb og fritid; kanskje er du anleggsarbeider eller du hører på Ipod på full guffe hele døgnet, eller kanskje sitter du i åpent landskap med mye støy og synger i kor på fritida. Her er det nyttig informasjon for de fleste!

På denne siden finner du praktiske retningslinjer og nyttige tips til hvordan du kan unngå skader på hørselen som en følge av langvarig eksponering for musikk og støy.

plug in-turn on er inspirert av britiske helsemyndigheters side soundadvice.info og har hentet mye materiale derfra.

Grenser for lyd

Initiativtakerne bak plug in-turn on er Grenser for lyd. Grenser for lyd er musikkbransjens egen hørselskampanje rettet mot artister, arrangører og publikum. Atten organisasjoner og en rekke enkeltpersoner har engasjert seg i det viktige arbeidet med å forebygge hørselsskader i musikkbransjen:

AKKS
AVAB-CAC
bandorg
BRAK

by:Larm
Carl Christian Lein Størmer
d'light
Em Nordic
FolkOrg
Gramart
Johan Berntsen
Live Nation
MFO
Musikkutstyrsordningen
Norsk Jazzforum
Norsk musikkråd
Norsk Rockforbund
NRK
Rikskonsertene
Rubicon AS
Stein Andre Hovden
Svein Egil Hernes
Øystein Wierli

Utviklet av Imaker as